Hírek

2007.04.24. 16:35

Manchester United–AC Milan 3–2

A MU trénere, Ferguson úgy vélekedett a meccs előtt, hogy a pályára lépők jól helyettesítik majd a sok sérültet. Olasz kollégája, Ancelotti viszont pont abban bízott, hogy az angoloknak nem lesz könnyű pótolniuk a rutinos védőket, különösen Ferdinandot.

Stanga István

Manchester United: Van der Sar, Brown, O''Shea, Heinze, Evra, Fletcher, Carrick, Scholes, C. Ronaldo, Giggs, Rooney Vezetőedző: Sir Alex Ferguson

AC Milan: Dida, Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Kaká, Gilardino Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Játékvezető: Kirosz Vasszarasz (görög) Asszisztensek: Dimitriosz Bozacidisz, Dimitriosz Szaraidarisz (görögök)

Gólszerzők: C. Ronaldo (5), Rooney (59, 90+1), ill. Kaká (22, 38)

Csere: Maldini helyett Bonera (46), Gattuso helyett Brocchi (53), Gilardino helyett Gourcuff (84)

Sárga lap: Evra (42), Giggs (62), ill. Kaká (62), Bonera (74)

Kiállítás: 

1. p.  A vendégek kezdték a játékot.

5. p. Az olasz védők a saját térfelükön elvesztették a labdát, s Scholes indításával Rooney tört kapura, de lövése Nesta lábáról szögletre pattant.

5. p. GÓL, 1-0 A szögletből beívelt labdát Ronaldo fejelte kapura. Dida a levegőbe öklözte, majd addig szerencsétlenkedett vele, amíg a labda a kapuban kötött ki. Öngól, amelyet Ronaldónak „írtak jóvá”, 1-0.

8. p. Ronaldo próbálkozott lövéssel, de labdája elkerülte a kaput.

11. p. Rooney jobbról ívelt az olasz tizenhatoson belülre, Ronaldo fejelt, de a gyenge labdát Dida könnyen hárította.

14. p. Giggs tekert középre egy labdát, amelyet Carrick ballal kapásból lőtt kapura. Dida ezúttal szépen hárított.

17. p. Egy olasz támadás végén a beívelt labdát Ambrosini fejelte kapura, ám Van der Sarnak nem okozott gondot a nem túl erős fejes.

22. p. GÓL, 1-1 Seedorf futott fel a bal oldalon, s nagyszerűen indította Kakát, aki betört a 16-oson belülre, majd az ötös bal oldaláról a hosszú sarokba gurított, 1-1.

25. p. Kaká újra lőtt, de ezt könnyen védte a Milan holland kapusa.

27. p. Fletcher beadását a jó ütemben érkező Giggs csak kevéssel csúsztatta  Dida kapuja fölé.

31. p. Giggs robogott el a baloldalon, majd élesen belőtte a labdát az olasz tizenhatoson belülre. Rooney alig maradt le.

35. p. C. Ronaldo a jobb oldalon vezetgette a labdát, aztán egy kicsit a pálya közepe felé húzódott, majd húszegynéhány méterről lövésre szánta magát. A labdát Dida kissé esetlenül hárította.

38. p. GÓL, 1-2 Dida hosszú kirúgásával Kaká iramodott meg. Három olasz védő szerencsétlenkedett mellette, ám a brazil otthagyta őket, betört a 16-oson belülre, s 13 méterről könnyedén gurította a labdát Van der Sar mellett a kapuba, 1-2.

39. p. Megint Kaká... A brazil majd harminc méterről lőtt, de Van der Sar szögletre mentett.

42. p. Evra kapott sárga lapot reklamálásért.

45+1. p. Pirlo végezhetett el szabadrúgást 32 méterről, de lövése elkerülte az angolok kapuját.

45+2. p. Vége az első félidőnek.

Mesébe illő módon, gyors góllal kezdett a Manchester, de az öröm nem tartott túl sokáig. A Milan egyre többet birtokolta a labdát, s a nagyszerű formában játszó Kaká két góljának köszönhetően megfordította a meccset. Ha a MU nem teljesen esélytelenül akar Milánóba utazni, a második félidőben lagalább egy gólt kell szereznie.

46. p. A szünetben cserélt a Milan, a megsérült Maldinit Bonera váltotta.

48. p. Egy jobb oldali manchesteri szöglet után a labda mindenki feje fölött átszállt, s teljesen üresen találta Carricket, aki annyira meglepődött, hogy a kapu mellé lőtt. Hatalmas helyzet volt.

53. p. Az ugyancsak megsérült Gattuso helyett Brocchi érkezett.

56. p. Kaká kapott egy indítást, s a labdával egészen az angolok 16-osán belülre gyalogolt be, majd éles szögből kapu mellé lőtt.

57. p. Seedorf balról adott be, labdája Kakához került, aki azonban a kapu mellé lőtt.

59. p. Látványos, sok passzos angol támadás végén Scholes emelte be a labdát az olasz tizenegyes pont tájára Rooney-nak. A támadó lövésébe Dida ugyan beleért, de a labda a kapuban kötött ki, 2-2.

62. p. Kaká és Giggs kapott sárga lapot kakaskodásért.

64. p. Rooney beadása után a védők röviden szabadítottak fel, s Fletcher 15 méterről bombázott kapura. Dida bravúrral hárított.

71. p. Egy Scholes elleni szabálytalanság miatt 22 méterről végezhetett el szabadrúgást a Manchester. Giggs labdája azonban elsuhant a jobb kapufa mellett. 

74. p. Újra szabadrúgáshoz jutott a MU, mivel Bonera ütötte el Rooney-t. Az olasz ezért sárga lapot kapott. Giggs 22 méteres lövését Dida könnyen fogta.

77. p. Pirlo szabadrúgását könnyedén védte Van der Sar.

81. p. Egy angol támadás végén Fletcher éles szögből lőtt kapura, de Dida biztos kézzel fogta a labdát.

83. p. Ronaldo 17 méterről lőtt kapura, de Dida szögletre mentett.

84. p. Gilardino helyett Gourcuff folytatja a Milánnál.

90+1. p. GÓL, 3-2 A Milan már elkönyvelte az ikszet, amikor egy angol támadás végén Giggs szöktette Rooney-t, aki 16 méterről laposan a rövid sarokba bombázott. A gólban Dida is erősen benne volt.

90+2. p. Vége a találkozónak.

Gólokban gazdag, nagy csatát hozó mérkőzést vívott a két csapat. Rooney hosszabbításban lőtt góljával ugyan a Manchester van valamivel kedvezőbb helyzetben, de – ismerve a kát együttes kvalitását, küzdeni tudását – a továbbjutás még korántsem dőlt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!