Hírek

2007.03.05. 11:38

Megkezdték a koppenhágai ifjúsági ház lebontását

Megkezdték hétfőn Koppenhágában annak az ifjúsági háznak a lebontását, amelynek lakóinak múlt heti kilakoltatása nyomán súlyos zavargások törtek ki a dán fővárosban - jelentette a dán Tv2 News hírcsatorna.

BAMA

A négyemeletes Ungdumhusetből, amely 25 éve anarchisták, punkok és a legkülönbözőbb marginális fiatalok menedékeként az európai "underground" kultúra egyik bástyájának számított, illegális házfoglalás címén lakoltatták ki az ott tartózkodókat múlt csütörtökön. Az ezt követően kitört összecsapásokban mintegy 600 embert vettek őrizetbe.

Az épületet még 2001-ben eladta a koppenhágai városi tanács egy helyi keresztény közösségnek, a házfoglalók azonban továbbra is szabad lakóterületnek tekintették az épületet, és nem voltak hajlandók elhagyni azt. A bontásra hétfőn érkező munkások sisakjuk alatt maszkot viseltek és letakarták cégük logóit is, mert a tüntetők megtorlásától tartanak. A műveletet jelentős rendőri biztosítással kezdték el.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!