Hírek

2006.05.05. 18:04

Nem érti, miért lett vádlott

Ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt a brókerbotrány másodrendű vádlottja. Kerék Csaba azt állítja, nem is tudja miért került Kulcsár mellé a vádlottak padjára.

Nagy Eszter Dóra

„Én nem tudtam, hogy Kulcsár sikkasztott” – mondta a Fővárosi Bíróságon Kerék Csaba. A brókerbotrányban sikkasztással és pénzmosással vádolt üzletember azt állította: arról sem volt tudomása, hogy az ügy kirobbantását okozó Pannonplast részvényfelvásárlás során közpénzek forogtak.

Kerék még azt is megjegyezte, nem tudja miért került a vádlottak padjára, az irányítása alatt tevékenykedő és a vádhatóság szerint a brókerbotrányban központi szerepet játszó Britton cégcsoport szabályosan és törvényesen működött. Ha nem így lett volna, akkor arra már hamarabb fény derült volna. Többször megismételte ártatlanságát és ezzel cáfolta Kulcsár Attila korábbi vallomását, hogy ő lett volna a brókerügy értelmi szerzője.

Kerék Csaba szerint Kulcsárnak ő a célpont. Egyrészt azért tett ellene vallomást, hogy így a bűncselekményben a volt bróker a maga szerepét háttérbe szorítsa és saját bűnösségét enyhítse. Másrészt szerinte Kulcsár tudja, hogy a hozzá került pénzeket olyan precízen könyvelték, hogy az eljárás lezárulta után a bróker hozzájuthat ezen összegekhez.

Kerék beszélt arról is, hogy a Britton létrehozása Kulcsár ötlete volt, ám mire megszületett az elhatározás, hogy létrehozzanak egy off shore céget, már egy egész cégcsoportról tárgyaltak. Ebben Kulcsár kapta a finanszírozási területet, Kerék pedig a szakmai munkát. Arra a kérdésre, hogy egy kétdiplomás szakember miért állt össze az érettségivel se rendelkező Kulcsár Attilával Kerék azt mondta: a bróker a K&H Equitiesnél kiépített, kiterjedt ügyfélkörét akarták befektetőként bevonni a saját vállalkozásukba.

A 8,3 milliárd forintos kárt okozó sikkasztás büntetőpere a héten kezdődött meg a Fővárosi Bíróságon. Hétfőn a K&H Bank korábbi vezérigazgatóját, Rejtő E. Tibort hallgatják meg, s a pert a hét minden napján tárgyalják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!