Hírek

2005.12.07. 00:00

Elhalasztott kisebbségi törvény Romániában

BAMA

Újra elhalasztották a kisebbségi törvény vitáját Romániában, miután Emil Boc demokrata párti vezető úgy vélekedett: csak akkor fogadható el a rendelkezés, ha újabb módosításokat iktatnak be a tervezet szövegébe. Az újabb halasztás még jobban kellemetlen helyzetbe hozza a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ). „Lépjen ki a Demokrata Párt a kormánykoalícióból, ha nem tartja magát a megállapodásokhoz” – fakadt ki Markó Béla pártelnök.

A  törvénytervezet támogatásáról a liberális, a demokrata és a konzervatív párt, valamint az RMDSZ vezetői koalíciós megállapodást írtak alá októberben, azután, hogy a jogszabály elbukott a román felsőházban. Markó Béla RMDSZ-elnök azért is elégedetlen, mert hétfőn az alsóházban december 22-re halasztották a szakbizottsági jelentések határidejét. Ez azt jelenti, hogy már csak jövőre kerül sor a kisebbségi törvénytervezet parlamenti vitájára Romániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!