Hírek

2005.10.07. 00:00

Furcsa elbocsátások a GKM-nél

Tiltakoznak a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) dolgozói a tárcánál megkezdett leépítések és átszervezések miatt. A panaszos munkatársak vitatják, hogy régi, olykor több évtizedes tapasztalattal bíró szakembereket küldenek el. Helyettük tapasztalatlan fiatalokat vesznek fel, akiknek betanítása, továbbképzése nagyon drága.

Juhász Ádám

– A leépítéseket még tudomásul vesszük. Azt azonban nem értjük, hogy miért vesznek fel újabb embereket, ha egyszer létszámstop van – mondta lapunknak egy neve elhallgatását kérő minisztériumi szakszervezeti munkatárs.

A tárca dolgozói azt szeretnék tudni, hogy valójában létszámcsökkentés vagy csere folyik-e. Sok a panasz az antihumánus elbocsátások miatt is. Előfordult, hogy ötvenes éveikben járó alkalmazottakat küldtek el egyik napról a másikra. A GKM dolgozói érthetetlennek tartják, hogy kiszerveznek a minisztériumból olyan területeket, amelyekhez a tárcának megvan az apparátusa. Helyettük sokkal drágábban dolgozó külsős cégeket bíznak meg, amit a munkatársak sok esetben nem tartanak ésszerű és költségtakarékos megoldásnak.

Tóth Judit, a minisztérium szóvivője elmondta: fontos cél, hogy hatékonyabb és karcsúbb legyen az államigazgatás, és ebben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium élen szeretne járni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!