Családbarátság

2017.09.18. 13:46

Süveges Gergő és felesége is megkapta a Kopp-Skrabski-díjat

A kitüntetés célja felhívni a figyelmet azokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemléletet és a gyermekek születését támogatják. A díjazottak között van a népszerű műsorvezető és felesége is.

Idén is átadták a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és az Eduvital Kopp-Skrabski-díját szeptember 16-án a Budafokon megrendezett Három Királyfi családi napon. A neves pszichológus-szociológus házaspárról elnevezett kitüntetés célja az, hogy felhívja a figyelmet azokra az egyénekre és közösen alkotó házaspárokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemlélet kialakítását és a kívánt gyermekek megszületését támogatják.

A fődíj kitüntetettjei

A Kopp-Skrabski-díj egyéni fődíját idén Lehőcz Monika, az Otthon Segítünk Alapítvány igazgatója kapta. Az általa vezetett szervezet a bajba került kisgyermekes családoknak segít önkénteseivel.

A házaspároknak adható fődíját Buza Anna és Buza Domonkos pszichológus házaspár kapta, akik 1973-tól részt vettek a Budapesti Lelki Elsősegély Telefonszolgálat létrehozásában és működtetésében, de nevükhöz kötődik számos más szolgálat, valamint az öngyilkosság-megelőző mozgalom elindítása és munkatársainak felkészítése is.

A közönség által díjazottak

A közönségdíjak közül az egyéni díjazott Szeverényi Péter szülész-nőgyógyász, a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság elnöke lett, aki a családközpontú szülészeti gyakorlat és a hazai pszichoszomatikus szülészet-nőgyógyászati mozgalom egyik úttörője, az édesapás szülések egyik kezdeményezője.

A közönség házaspároknak adható díját Süvegesné Rudan Margit gyógypedagógus és Süveges Gergő műsorvezető kapta, akik egyházközségük berkein belül a családos közösség összefogójaként és motorjaként ismertek: a családoknak és házaspároknak szóló programokat, táborokat, lelkigyakorlatokat és miséket szerveznek.

A díj névadói, a 2012-ben elhunyt Kopp Mária pszichológus és férje, a 2009-ben elhunyt Skrabski Árpád szociológus-demográfus tudományos és emberi kíváncsisággal kutatták, mit tehetünk azért, hogy olyan családunk, párkapcsolatunk legyen, amilyenre mindig is vágytunk, egyszóval azt, hogy miként lehetünk boldogok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!