Közélet

2017.06.30. 07:52

Ajándék tűzoltókocsit kaptak a nyergesiek

A harmadik nyergesújfalui ifjúsági tűzoltótábor hivatalos megnyitóján a németországi partnertelepülést, Neu Wulmstorfot képviselők egy tűzoltófecskendőt adtak át ajándékba a házigazdáknak.

Fenyvesi K.

Az idei ifjúsági tűzoltótábor nyitányára is sátrak „nőttek” a nyergesújfalui katasztrófavédelmi őrs udvarán. Az érkezők közül nyolcvanan a németországi testvértelepülésről, Neu Wulmstorfból érkeztek szombaton. A vendégek vendégeként a helyi szalézi iskola tizenöt diákja is csatlakozhatott a csapathoz.

A tábor ünnepélyes megnyitóját – például a vasárnapi dunakanyari kirándulás és a hétfői sárkányhajózás után is – kedden tartották az őrs tűzoltószertárában. A tábor logójával díszített egyenpólóban katonásan felsorakozott a teljes csapat, szép számban érkeztek a meghívottak. Képviseltették magukat a sárisápi, a tokodi és a süttői önkéntest tűzoltók is.

A magyar, majd a német himnusz elhangzása után a megjelenteket Vasáros Lajos, a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület elnöke üdvözölte. Név szerint is köszöntötte Mihelik Magdolna nyergesújfalui, illetve Wolf-Egbert Rosenzweig neu wulmstorfi polgármestert, Kelkó Balázs tűzoltó alezredest, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettesét és a Zoltek Zrt. képviseletében megjelent Király Lajost. A német delegáció tagjaként volt jelen az eseményen városi tűzoltó parancsnok, Sven Schrader, az ifjúsági tűzoltóság vezetője, a táborparancsnoki tisztet betöltő Martin Stave és Michael Bulst, Harburg járás tűzoltó parancsnoka.

Mihelik Magdolna többek közt arról szólt, hogy Neu Wulmstorf és Nyergesújfalu között már huszonhat éve él a testvérvárosi kapcsolat. Nem formális együttműködésről van szó, a családok, illetve a civil szervezetek révén rendszeresek a találkozások, a közös programok. Örömteli, ha az események szereplői között sok a fiatal, erre remek példa az ifjúsági tűzoltótábor is.

Wolf-Egbert Rosenzweig megköszönte a házigazdáknak a táborozás lehetőségét. Elismerését fejezte ki azért, hogy a német tűzoltók szabadságukat töltve kísérték el a gyerekeket. Az ajándék tűzoltófecskendő jelképes kulcsát Mihelik Magdolna vette át német kollégájától – majd azonnal átadta Vasáros Lajosnak. A megnyitót közös fotó zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!