Kultúra

2017.06.18. 20:49

Szádváry Gyula túrázó írásaival Rockenbauer emlékét ápolja

Szádváry Gyula agrármérnök és túrázó: háromszor járta végig az országos kéktúrát, amely során több mint hatvan tanítványa tartott vele rövidebb-hosszabb távokon – jó pár kilométeren át Rockenbauer Pál társaságában. E túrák ihlették meg, hogy élményeit hosszabb-rövidebb írásokban örökítse meg.

V. T.

Azokat a különböző magazinokban megjelent leírásokat fűzte egy csokorba Szádváry Gyula, amelyek a közelmúltban jelentek meg. A szerző e kötettel – akárcsak az előzővel – nemcsak a filmes Rockenbauer Pál emlékét ápolja, hanem a „felelős” természetjárást is népszerűsíti. A Túraélmények Rockenbauer Pál útján és a Túraélmények Írottkőtől Hollóházáig című kötet az élményeken túl sok információt is tartalmaz a túrázással kapcsolatban.

Mindkét kiadvány útikönyvként is haszonnal forgathatók. A könyvek megszületésnek körülményeiről, a barátságokról, nehézségekről a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban is beszámolt a könyvhét alkalmából a házigazda, Nász János segítségével. A fejezetek között akvarellekkel, a végén fotókkal illusztrált új kötet a túraút mentén felfedezhető látványosságokat is bemutatja, mintegy kedvet teremtve arra, hogy magunk is bakancsot húzzunk és elinduljunk egy kiadós kirándulásra. Akár Rockenbauer Pál nyomdokán.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!