Közélet

2017.06.17. 13:34

Egyenlőségteremtés a sport segítségével

Esélyteremtési sportnapot rendeztek Tatabányán, a Sárberki Általános Iskola diákjainak. A program célja a fogyatékkal élők világának megismertetése volt a gyerekekkel. A rendezvény megvalósításában számos szervezet és civil személy közreműködött, akik mind egy-egy izgalmas programmal készültek.

Sz. Sz.

A héten rendezték meg a Bázis Esélyteremtési Sportnapot, amelynek a tatabányai Sárberki Általános Iskola adott otthont. A nyitóbeszédet a szervező Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület önkénteseként Bereznai Csaba Tatabánya alpolgármestere tartotta, aki elmondta, mennyire fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerjék a fogyatékkal élő társaik világát.

A program is ezzel a céllal, több partnerszervezet együttműködésével valósult meg, akik mind egy-egy állomást biztosítottak a rendezvényen résztvevő mintegy 200 gyereknek. A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány önkéntesei és a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének képviselői kerekesszékes és mopedes bemutatót tartottak az iskolásoknak.

A Boccia Humanitás SE és a KEMSINA röplabdásai az iskola tornatermében szervezték meg a nagyothalló gyerekekből és az ép hallású társaikból szervezett csapatok mérkőzését, az ÁHI jóga képviselői pedig a helyes testtartásra és különféle egészségmegőrző mozdulatokra tanították meg a jelenlevőket. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének állomásánál a jelnyelvvel ismerkedhettek meg a résztvevők, a Bázis Egyesület pedig különféle kreatív játékokat hozott a sportnapra.

A rendezvény vendégei voltak Szabó Anikó, aki mozgássérültként tartott interaktív előadást, Pásztor Ákos kézilabda játékos, ezen felül pedig a látássérültek mindennapjainak ismertetőjén vakvezető kutyás bemutatóval is készültek.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!