Közélet

2017.06.15. 17:06

Kenderkés programban szárnyalt a kreativitás

Befejeződött a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola tanórán kívüli 60 órás programja, kilenc-tizenegy éves gyerekekkel.

kemma.hu

Szeptemberben egy kiránduláson vettek részt Polgáron, az M3 sztráda melletti Archeoparkban. Itt, az ásatásoknál talált, újkőkori leletek alapján építettek újra egy házat, melynek fala tapasztott vesszőfal, azaz a patics. A paticsfal, a ház modellje és berendezési tárgyainak az elkészítése volt a gyerekek feladata és remek megoldások születtek az elmúlt időszakban.

Hulinné Gyenizse Judit foglalkozásvezető-koordinátor a a projekt záróeseményén lapunknak elmondta, a gazdagító, a tehetséggondozásban komplex, egyedülálló program segítségével a 16 gyerek felfedezhette saját kreativitását, erősségeit a különböző feladatok, foglalkozások segítségével. A diákokkal a program alkotója Kun Katalin mellett négy pedagógus foglalkozott. A diákok kiválasztásakor nem a tanulmányi eredmény volt a mérvadó, döntő.

A projekt lényege éppen az volt, hogy a gyerekek ismeretei gazdagodjanak, miközben a tantárgyak (történelem, technika) összekapcsolásával, élményszerű módon fejlődtek, szemléletük tágult ismereteik bővültek. Az elkészülő alkotásokból most kiállítás nyílt a Kenderkében,  amelyet a iskolatársak is megnéztek, és amely a Tatai Sokadalomban is megtekinthető lesz a hét végén.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!