Kék hírek, bulvár

2017.06.13. 17:04

Húsz hektáros tűz puszított Esztergom-Kertvárosban - Fotók

Húsz hektáron égett a tűz Esztergom-Kertvárosban kedden. Lakó- és üdülőházakat, valamint egy lovardát is veszélyeztetett, eloltásánál három település tűzoltói dolgoztak.

N. Zs.

Kedden, dél után nem sokkal érkezett a riasztás a Komárom-Esztergom megyei főügyeletre Esztergom-Kertvárosból, hogy avartűz ég. Körülbelül húsz hektár területet borítottak lángok és az erős szél is nehezítette a tűzoltók munkáját.

Molnár Pál tűzoltó őrnagy, az esztergomi tűzoltóparancsnokság parancsnoka elmondta: kettes kiemelt riasztási fokozatban, három egység, az esztergomi, a bajnai és a nyergesi tűzoltók vonultak a helyszínre. A területen lakó- és üdülőházakat, illetve ipari parkot is veszélyeztetett a tűz, de a tűzoltóknak sikerült úgy megoldaniuk a helyzetet, hogy személyi sérülés és nagyobb anyagi kár nem keletkezett.

[caption id="" align="aligncenter" width="675"] További képek galériánkban (Fotók: Nemes Zsuzsanna)
[/caption]

Egy elhagyatott ház is kigyulladt, ez teljes terjedelmében leégett. A szakemberek szerint valószínűsíthető, hogy erről a környékről indult a tűz és így terjedt tovább. A közelben egy lovardát is veszélyeztetett, de itt az állatokat még időben biztonságba tudták helyezni.
A lakosság is összefogott, aki tudott, lapátot ragadott és azzal próbálták segíteni a tűzoltók munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!