Közélet

2017.06.12. 06:58

Elszabadult lovat fékeztek meg Tatán

Zápor a tatai kerékpárúton nyargalt a tópart közelében, amikor észrevették. Pár perccel később egy motoros járőr és egy fiatal lány fogta meg és vezette biztonságos helyre.

kemma.hu/police.hu

Szerencsére nagyobb volt a riadalom, mint a baj, Zápor ugyanis balesetet sem okozott, és sem ő, sem fiatal lovasa sem sérült meg, amikor ledobta őt magáról sé elfutott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába vasárnap délben érkezett bejelentés, hogy Tata külterületén egy ló ledobta lovasát és az állat elszaladt. A rendőrök az 1-es számú főútvonal melletti kerékpárúton vették észre a vágtató paripát.

A motoros járőr Tata-Tóvároskert egyik mellékutcájába terelte a lovat, illetve a forgalmat lassította. 15 percnyi terelést követően egy helyi fiatal lány segítségével megfékezték, majd megnyugtatták a riadt állatot. A lovon látszott, hogy még nyugtalan kicsit, de aztán egyre békésebben legelészett az árnyékban, ahova pár percen belül megérkeztek Bombicz Gábor és lovasai, hogy hazavigyék.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!