Sport

2017.06.11. 09:23

Gyalogló Magyar Szuper Liga : A tatabányai Sárossi Bálint két percet vert a mezőnyre

Negyedik alkalommal rendezték meg Tatabányán, az Erőműi lakótelepen a Gyalogló Magyar Szuper Liga versenyt, amelyen öt ország (horvát, szlovák, osztrák, francia, magyar) versenyzői álltak rajthoz, akik közül 3 férfi és 3 női sportoló is részt vett a riói olimpián.

P. J.

A felnőtt férfi mezőnyben két tatabányai fiatal szerepelt: Bagdány Tomasz és Burger Donát. Tomasz nagyszerűen versenyzett, egyéni rekordot gyalogolt 10 km-en és harmadik helyezést ért el. Donát is jól szerepelt, hetedikként ért célba a rendkívül erős mezőnyben.

Az ifjúságiaknál a közelmúltban több országos csúcsot javító Sárossi Bálint indult, aki kitűnő egyéni csúccsal közel 2 percet vert a mezőnyre. A rendezvényen egyébként a felnőttek mellett junior, ifjúsági, serdülő és gyermek korosztályban vágtak neki a különböző távoknak az indulók.
A gyermek korcsoportban Hadnagy Eszter első versenyén második lett, ami külön dicséretet érdemel. Újdonság, hogy veterán korosztályban is rendeztek 3 km-es távon gyalogló-versenyt, amely nagyon népszerű volt.

A tatabányai Szuper Liga gyaloglóverseny eredményei és helyezettjei

A tatabányai érdekeltségű eredmények, illetve a győztesek, férfi felnőtt 10 km-en: 1. Helebrandt Máté (NYSC) 3. Bagdány Tomasz, 7. Burgert Donát. Női: 1. Madarázs Viktória (UTE). Fiú 5 km (2000-ben születettek): 1. Sárossi Bálint. Fiú 2002-2004-ben születettek: 1. Varga Máté Ferenc (Hunyadi DSE). Lányok: Zahorán Petra (Békéscsabai AC). Fiú 2 km: 1. Kocsis Bernát Bendegúz (MVSI). Leány 2 km: 1. Okos Kinga (Hunyadi DSE), 2. Hadnagy Eszter, 3. Bojtor Zsófia (Bokodi SE). Akiknél nem jelöltük külön az egyesületet, azok a versenyzők valamennyien a Tatabányai SC-Geotech gyaloglói.

Az eredményhirdetésnél Kiss Antal, a tatabányaiak olimpiai ezüstérmes gyaloglója adta át a díjakat, amelyet a sportolók hatalmas megtiszteltetésnek éreztek.

Farkas Zoltán edző, a rendezvény főszervezője pedig így kommentálta a szuper ligán történteket: – Gratulálok versenyzőinknek a szép eredményekhez és örülök, hogy ismét színvonalas versenyt rendezhettünk Tatabányán! Külön köszönöm a rangos sporteseményen közreműködők segítségét és az Erőműi lakótelep közösségének pedig, hogy szeretettel fogadták a gyaloglókat.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!