Kultúra

2017.06.05. 14:46

Tatai siker Bogláron: a legobbak között táncolnak a kenderkések

A huszonegyedik, balatonboglári Méta Fesztiválon a tatai Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola két csoportja is fellépett. A Fonóka és a Berzenye is kitett magáért: az idősebb korosztály előadása olyan jól sikerült, hogy a legjobbakat felvonultató hétfői gálaműsorban is felléphetnek.

Sz. A.

Immár hagyomány, hogy a pünkösdi hétvégét a kenderkések Balatonbogláron, a Méta Fesztiválon töltik. Nem volt ez másként ezúttal sem, az idén azonban nem egy, hanem két csoport is megmérette magát a nívós mezőnyben.

Az Urányi János Sport- és Szabadidőközpontban a zsűri elé anonim módon léptek a tánccsoportok, a kapott pontszámok alapján alakult ki a végeredmény. A produkciók előtt nyilvánosságra csak annak címe került, a közönség és a zsűri előtt sem az oktató személye, sem a tánccsoport neve és székhelye nem volt ismert. A legjobbak a hétfői gálaműsorban újra színpadra állhatnak.

A Kenderke Fonóka és Berzenye csoportja is megmérette magát a fesztiválon. A kisebbek, a Fonóka tagjai Komárom környéki táncokat mutattak be. Az idősebbeket összefogó Berzenye Dudaház című előadásában Adorján István dudás fújta a talpalávalót. A Fonóka és a Berzenye koreográfiáját is a Kenderke két táncpedagógusa, Kánya Réka és Jakab András állította össze.

A zsűri pontszámai alapján a berzenyések az élmezőnyben végeztek, így a hétfő délutáni gálaműsorban még egyszer felléphetnek.

További részletek a szerdai 24 Órában.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!