Sport

2017.06.04. 06:46

Meglepetés a javából: a Császár és a Zsámbék döntőzik a megyei kupáért

Két szoros mérkőzésen meglepetésként jutott be a Császári SE és a Zsámbék SK a megyei kupa döntőjébe, miután egy-egy góllal legyőzték a Tátot, illetve a Vértesszőlőst.

H. I.

A két „gyengébb” csapat jutott be a Megyei Kupa döntőjébe, ezzel nagy meglepetést okozva mindenkinek.

A megyei harmadosztályú Császár sokadik magasabb osztályban szereplő ellenfelét veri ki a kupából. Az első fordulóban a harmadosztályú Kisbért, a másodikban a másodosztályú Tardost, majd a szintén legalsó ligás Szárligetet. Ezután nagy skalp volt a megye egyes élcsapat Nyergesújfalu legyőzése, most pedig a másodosztályból mindenképp feljutó, az utolsó fordulóban még bajnokesélyes Tát csapatát győzték le.

A hazaiak Rendes és Bauer találatával hamar megszerezték a kétgólos előnyt, de nem sokkal később szépített a Tát. Eddigre mindkét csapat ellőtte a puskaporát, így több gól nem esett, ezzel pedig a Császár jutott a döntőbe.

A másik párharc is felettébb izgalmas volt, itt két megyei elsőosztályú élcsapat csapott össze. A már bajnok Vértesszőlős utazott Zsámbékra. Kiprich József csapata kétszer is megszerezte a vezetést, ám mindkétszer perceken belül egalizálni tudott Juhász Ákos góljaival a Zsámbék. A slusszpoén a meccs végén volt, amikor Káldi eldöntötte a továbbjutás kérdését találatával.

MEGYEI KUPA, ELŐDÖNTŐK
CSÁSZÁRI SE–TÁTI SE 2-1 (2-1)

GÓLSZERZŐK: Rendes T. (15.), Bauer (20.), illetve Szoboszlai (30.)
Vincze Árpád, a Császár játékos-edzője: – Ehhez a mérkőzéshez is úgy álltunk, hogy ajándék számunkra. Az akarásnak és küzdésnek meg lett az eredménye.
Mechler Norbert, a Tát vezetőedzője: – A hazai csapat akaratban és küzdenitudásban felülmúlt minket.

ZSÁMBÉKI SK–VÉRTESSZŐLŐSI SE 3-2 (1-1)
GÓLSZERZŐK:
Juhász Á. (18., 64.), Káldi (90.), illetve Bognár F. (13.), Bognár M. (60.)
Kiprich József, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Igen élvezetes meccs volt, mind a két csapat nyerésre játszott. Talán egy kicsit jobban akarta a győzelmet a Zsámbék.
Bodó László, a Zsámbék technikai vezetője: – Most is kiráz a hideg… Óriásit teljesített a társaság, mind fegyelmezettségben, mind alázatban, mind játékban tízes. Köszönöm szépen a szurkolóinknak, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek, és belehajtották a csapatot a győzelembe. Most már a kupadöntőn feltehetjük a koronát az egész éves teljesítményünkre. Nagyon várom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!