Közélet

2017.05.29. 17:28

Esztergomban döntenek az ország legjobb pálinkájáról

Hétfőn vette kezdetét az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében a 2017. évi Pálinka Országkóstoló. Az eseményt a Pálinka Nemzeti Tanács és a Földművelődésügyi Minisztérium együttesen rendezte.

B. Cs.

A kóstolóra összesen 377 tétel érkezett, melyből 362-t a Nemzeti Pálinkakiválóság Program idei megmérettetésére is neveztek. Az elmúlt évekhez hasonlóan a verseny eredményhirdetése ezúttal is az Országházban lesz június 20-án, dr. Fazekas Sándor miniszter részvételével.

A rendezvényt Romanek Etelka, Esztergom polgármestere nyitotta meg, aki beszédében kihangsúlyozta, reméli a bírák jól fogják magukat érezni a városban, amire nemcsak az ország legjobb pálinkái, hanem Esztergom városa is garanciát jelenthet.

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára pedig elmondta, fontos feladatuk a pálinka, mint nemzeti érték megőrzése, amely elsőként került be a hungarikumok gyűjteményébe. Dr. Balogh Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei szervezetének elnöke kiemelte, mennyire büszke arra, hogy szülővárosa, azon belül is a történelmi jelentőségű vár ad helyet ennek a hagyománnyá váló programnak.

További részleteket a keddi 24 Órában olvashat.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!