Közélet

2017.05.23. 12:27

Banki önkéntesek ültettek virágokat a Sárberki-iskolában

Virágültetéssel és tereprendezéssel tették szebbé a Sárberki Általános Iskola környezetét május 19-én a Budapest Bank tatabányai fiókjának és vállalati üzletközpontjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 22 helyszínen rendezi meg.

kemma.hu

– Évek óta lelkes résztvevői vagyunk bankunk Törődés napi akciósorozatának. Idén ennek keretében a Sárberki Általános Iskola udvarát szépítettük meg – mondta Németh Ildikó, a Budapest Bank tatabányai Vállalati Üzletközpont vezetője.

– Az intézmény egyben ÖKO iskola is, így kiemelt szerepet játszik az életében a természetvédelem, a zöld akciókban való részvétel. Ezért döntöttünk úgy, hogy tereprendezéssel és palánták ültetésével varázsoljuk szebbé a környezetét, amellyel reményeink szerint örömet okozunk a gyerekeknek, és közelebb hozzuk hozzájuk a természetet – tette hozzá Varga-Csefkó Renáta, a pénzintézet tatabányai fiókjának vezetője.

Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal.

Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!