Közélet

2017.05.22. 07:45

A bányászmúltról vetélkedtek a Kincsesbányászok

Színes programok várták a helyieket a hétvégén a Vértes Agorája elé. Rétessütő verseny, a Kincsesbánya vetélkedő harmadik fordulója, no meg a rekordkísérlet sokakat vonzott az Agorába. A zeneiskola előtti téren sok száz torokból hangzott fel a „Jó szerencsét” kiáltás.

V. T.

Kincsesbánya lett Tatabánya néhány órára ismét a Vértes Agorája előtt, a Szent Borbála téren. Több százan jöttek a városi vetélkedő döntőjére, hogy a korábbi „túrázós” versenyszámok után most tudásukról, várostörténeti és a bányászmúltat érintő ismereteikről adjanak számot.

Az égiek és a technika ezúttal nem a versenyzők oldalán álltak, mégis sikerült a mozgalmas vetélkedőn 34 csapatnak összemérnie felkészültségét. A vetélkedést csak ízesítette a rétessütők ötletgazdag buzgalma is.

A Kincsesbánya vetélkedő döntője a korábbiakhoz képest rendhagyó módon zajlott: most a „tudásalapú” ismeretek tesztelése volt a cél. Az Agora előtt hatalmas, lépcsős nézőtéren ültek a versenyzők, akik a kijelzőn is látható helytörténeti és az elődtelepülések múltját, szokásait, jellegzetességeit bemutató kérdésekre válaszolhattak.

A legfelkészültebbek szép eredményt értek el: a Kincsesbánya városi vetélkedő legjobbjai lettek az Álomjárók, a Turisták és a Krampam-pulik.

A kora délutáni órákban már összesereglett a 11 háromtagú csapat, hogy a családi körben már kipróbált, de különleges ízekkel induljanak a rétessütő versenyen. A zsűritagoknak nehéz dolga volt, hogy a sok finomság közül a legfinomabbak mellett voksoljon: mindegyik az volt, küllemre, illatra és ízre is.

További részletek a hétfői 24 Órában.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!