Közélet

2017.05.20. 11:29

Második helyen végeztek a Refi diákjai a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjében

Az általános iskolások közül a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda csapata, a középiskolások közül pedig a Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium diákjai nyerték a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjét.

MTI

Péteken tizenhárom iskolás csapat mérte össze tudását az Országházban rendezett nemzeti döntőben.

Az általános iskolások közül második helyezést ért el Tiszaszalkáról a Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, harmadik a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola csoportja lett - közölték a szervezők az MTI-vel.

A középiskolások versenyében második helyen végeztek a Tatai Református Gimnázium, harmadik helyen a sepsiszentgyörgyi Mikó Kollégium és Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákjai.

A többkörös vetélkedő nemzeti elődöntőjét április 21-én tartották a Lakitelek Népfőiskolán. Itt minden megyéből egy általános iskolás és egy középiskolás csapat jutott tovább és képviselte saját megyéjét. Így alakult ki a mezőny, amelyben 26 általános iskolás és 20 középiskolás csapat mérkőzött meg.

A verseny középpontjában a hungarikumok gyűjteményében szereplő 64 hungarikum állt, ezekről az értékekről kérdezték játékos formában a diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!