Közélet

2017.05.08. 17:26

Milliárdok jutnak a munkaerőpiaci programokra

Komárom-Esztergom megyében a különböző közfoglalkoztatási programokban résztvevők havi átlaglétszáma csaknem 2500. Ebben az évben összesen 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre az ilyen programok finanszírozására megyénkben.

kemma.hu

A „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” segítő központi munkaerő-piaci programról tartottak hétfőn tájékoztatót a kormányhivatal tatabányai székházában. A program március elsejétől december végéig tart. Megyénknek erre az időszakra a Nemzetgazdasági Minisztérium 13 millió forintot biztosat.

– Május első hetében megjelent a 2017. évi képzési jegyzék – emelte ki dr. Kancz Csaba, kormánymegbízott. – Ez tartalmazza a megyében uniós és hazai forrásból indítható munkaerő-piaci képzéseket. Hazai forrásból a munkaviszonyban állók képzését tervezzük megvalósítani. Azért, hogy a foglalkoztatóknak támogatást nyújtsunk munkavállalóik képzéséhez, amellyel a munkakör betöltéséhez szükséges szakképesítést megszerezhetik.

Az idén megyénkben 10 munkáltató jelezte képzési támogatási igényét, ami összesen 228 munkaviszonyban álló személy „tanítását” jelentené, mintegy 27 millió forintból. Jellemző a targoncavezető-képzés iránti igény. De szükség van hegesztő, vagy a gyártósori gépbeállító tanfolyamra is...

További részletek a 24 Óra keddi számában.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!