Közélet

2017.05.06. 15:43

7 tipp, hogy ne törjék fel a kocsinkat

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai, arra vonatkozólag, hogyan előzhetjük meg

kemma.hu

Gépkocsi feltörések leggyakrabban akkor történnek, ha a tulajdonos értékeket hagy az utastérben. A látható helyen hagyott táska, csábító lehet a potenciális elkövetőknek még akkor is, ha azokban semmilyen érték nincs, mert azt ők nem tudhatják. Ilyen esetben, ha lopási kár nem is keletkezik, a jármű ablakának betörésével okozott rongálási kár jelentős lehet.

1. Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak őrzött helyen! Az esti órákban lehetőleg olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas!

2.  Mielőtt elhagyják járművüket, győződjenek meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak! Erre akkor is oda kell figyelni, ha csak rövid időre távozunk.

3. Az utastérben látható helyen ne hagyjanak értéket! Ha más megoldás nincs, használják a csomagtartót!

4. Nagyobb értékű műszaki cikk vásárlása esetén azt ne hagyják az autóban, lehetőleg azonnal szállítsák haza!

5. Az autóba utólag beépített zenelejátszók, hifi berendezések legyenek kivehetőek, levehető előlappal szereltek vagy kóddal ellátottak! (Ezek a biztonsági lehetőségek persze csak akkor érnek valamit, ha ki is használják őket.)

6.  A tolvajok általában kerülik a betörésvédelmi és biztonsági fóliával ellátott gépkocsikat. A betört üveget a fólia egyben tartja, annak eltávolítása időigényesebb művelet, és így a lebukás kockázata is növekszik a tolvajok számára. (Csak az előírásoknak megfelelő engedéllyel rendelkező fóliát szabad használni!)

7.  Amennyiben mégis feltörték autóját, hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon. A rendőrök megérkezéséig ne nyúljon semmihez, mert a gépkocsit és annak környezetét vizsgálni fogják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!