Sport

2017.05.03. 14:25

Elhunyt Császár Attila, a népszerű tatai kajakos

Hosszú, súlyos betegség után 59 éves korában elhunyt Császár Attila, a Tatai Hódy Sportegyesület versenyzője, népszerű edzője és alelnöke.

kemma.hu

Császár Attila 1958-ban született, s 1970-ben kezdett kajakozni Tatán. A felnőtt válogatottban több mint 60 nemzetközi viadalon képviselte eredményesen hazánkat. Eredményes versenyzői pályafutását sokszoros magyar bajnokként 1985-ben fejezte be.

A versenyzés során szerzett tapasztalatait a Hódy Sport Egyesület vezetőedzőjeként adta tovább a következő generációknak. Ezt a feladatot múlhatatlan lelkesedéssel látta el, nevelve és tanítva a jelen és a jövő reménységeit.

Szakmai munkáját és edzői tevékenységét tanítványai országos és világversenyeken elért eredményei is bizonyították, kivételes szervezőkészségét a folyamatosan fejlődő kajakház és a magas színvonalú hajópark is igazolta. Munkaszeretete, nyílt, szókimondó stílusa hiteles emberré tette, aki mellett a sportegyesület tovább tudott fejlődni a városban élők örömére és Tata hírnevének öregbítésére.

2009-ben díszpolgári címet adományoztak neki, majd megkapta a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát, az utánpótlás-nevelés területén végzett tevékenységéért, az egyesület vezetésében végzett munkájának elismeréséért, írta a tata.hu.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!