Kultúra

2017.05.01. 08:29

A várakozás feszültségét oldják Szamódy Zsolt Olaf fotográfiái

Szamódy Zsolt Olaf fotóművész Tatabánya múltját idéző képeiből a Tatabányai Törvényszék épületében látható kiállítás.

V. T.

Szerencsés találkozás eredménye a Tatabányai Törvényszék épületében látható kiállítás: dr. Csorba Zsolt Ödön, a testület elnöke a Jó szerencsét! Emlékév kapcsán kereste fel Szamódy Zsolt Olaf fotóművészt, hogy alkotásait itt is mutassa be, hogy a várakozás feszültségét oldják a város múltját idéző fotókkal.

A kezdeményezést jól fogadta Schmidt Csaba polgármester is, aki azért is fontosnak tartotta az itteni megjelenést, hogy új helyszínen is tisztelegnek a kettős évfordulót ünneplő bányászvárosban, amely a gazdasági és közigazgatási központ után méltó szellemi központja is lenne a megyeszékhelynek.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Huszonöt képet láthatunk a Tatabányai Törvényszéken (Fotó: P. A.)
[/caption]

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke méltatta a képek kifejezőerejét, és arra buzdította az alkotót, hogy a megye más településeiről készített fotográfiáiból is mutasson be válogatást.

Szamódy Zsolt Olaf 400 alkotásából válogattak ki most 25-öt az állandó kiállításra. Az 1985 és 2007 között, digitális és hagyományos technikával készült képeket bemutatják majd hamarosan a Tatabányai Járási Bíróságon is.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!