Gazdaság

2017.04.26. 13:32

1,3 milliárdból épül meg a dömösi látogatóközpont

A Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontot épít a dömösi hajóállomás közelében fekvő 2,5 hektáros területen 1,3 milliárd forint ráfordítással - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára szerdai dömösi sajtótájékoztatóján.

kemma.hu

V. Németh Zsolt elmondta, hogy ebben az uniós ciklusban 61 milliárd forint értékben valósulnak meg természetvédelmi beruházások. Hozzátette: a nemzeti parkok fejlesztésének köszönhetően országosan 1,6 millió ember kereste fel 2016-ban ezeket az intézményeket.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a dömösi látogatóközpont megépítése illeszkedik a Dunakanyar fejlesztési koncepciójába, melynek keretében az erdészet felújította a Rám-szakadék turistaútvonalait, megújult a dömösi hajóállomás és hamarosan elkészül a Duna menti EuroVelo kerékpárút.

A projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és a magyar kormány hozzájárulásával valósul meg 2017 és 2019 között. Átadás után évente 36 ezer látogatót vár a létesítmény - ismertette Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!