Közélet

2017.04.25. 14:29

Faluház mindenkiért

Egymást érik a civil szervezetek a Várgesztesi Faluházban. Összetett feladat a rendezvények, programok egyeztetése, amely Geiszt Róbertnek, a faluház vezetőjének a feladata.

Zs. K.

A faluházban van a könyvtár, itt működik az iskola és az óvoda, amelynek rengeteg előnye van és egyben sok hátránya is. A szabadidős programok nem zavarhatják a tanítást, ezért azok főként a délutánokra korlátozódnak, illetve a hétvégékre.

Civil szervezetek, egyesületek, klubok is birtokba veszik az épületet. Ludányi Tamás Dallam zeneiskolája több tagozattal tanul itt. Itt próbál a Várgesztesi Vagányok zenekar, a dalkör és a néptáncosok is.

– Többórás műsort tudunk úgy összeállítani, hogy csak a falu szerepel, a kicsiktől az idősekig mindenki megmutathatja magát – mondta Geiszt Róbert.

Heti rendszerességgel van itt fociedzés, dzsúdóedzés, pilates, amelyre most már egyre fiatalabbak is járnak, alakformáló torna, tollaslabda, mind a mozogni vágyók igényeit elégítik ki.

Azokat a fiatalokat, felső tagozatosokat, középiskolásokat, akik az iskola miatt távol kerülnek a közösségi élettől, a fiatalos konditeremmel csábítják vissza.

Címkék#Várgesztes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!