Közélet

2017.04.24. 15:00

A tavaszt ünneplik a füzitői Azaumban

Április 30-án és május 1-én ismét korhű tavaszköszöntő ünnepséggel készülnek az almásfüzitői Római Táborban.

Sz.Sz.

Április 30-án, vasárnap 15 órakor virágáldozat bemutatásával veszi kezdetét a Floraria - Tavaszünnep az almásfüzitői Római Táborban, ezt követően pedig számos programon vehetnek részt a látogatók. A lovas, a katonai és az ókori lövészeti bemutató a hagyományhoz híven korhű öltözetben és fegyverzettel valósul meg, és  szintén látványosnak ígérkezik a gladiátor harc is, a katonai látványosságok mellett pedig földmérő eszközökből is készül tárlat. A gyermekek bábelőadást, az idősebbek pedig az Azaumi Perpatvart című darabot nézhetik meg a mocsai pajtaszínház előadásában.

A kétnapos rendezvényen az említett bemutatók és színdarabok mellett vasárnap egész nap, hétfőn pedig tizenegy órától ókori életmód rekonstrukció és gyermeknek-felnőttnek egyaránt érdekes tematikus kézműves foglalkozások is lesznek, a korabeli gasztronómia iránt érdeklődők pedig római kori ételkóstolón vehetnek részt. Lesz még teakóstolóval egybekötött gyógynövény-ismertetés is, valamint a naszályi Guszta Sajt műhely termékeit is megismerhetik- és ízlelhetik a sajtkedvelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!