Közélet

2017.04.24. 07:18

Új tűzoltóautót kapott Vértessomló

Franciaországból kapott tűzoltóautóval gazdagodott a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltóegyesület. A 170 lóerős motorral és 3000 literes tartállyal rendelkező autót Bedy Sándor plébános szentelte fel.

Zsíros K.

A jármű Szilvási Lajos karitatív közbenjárásának köszönhető, aki egyébként először a császári önkéntesek álmát valósította meg egy korszerű jármű beszerzésével. A vértessomlóiak most az Elzász Pompier Szolidaritás Egyesület adományát kapták meg.

Igó István polgármester köszöntötte a községháza és a tűzoltóegyesület közös udvarán a megjelent vendégeket, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztost, Németi László megyei katasztrófavédelmi igazgatót, Schäffer Lászlót, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét.

– Nagy örömünkre szolgál a most kapott autó, amely az 1400 lelket számláló településünknek óriási segítséget, így biztonságot nyújt – mondta Igó István. Az új autó azt a járművet váltja fel, amely a település németországi testvértelepülésétől érkezett ajándékba 10 évvel ezelőtt.

– A bajban a legjobban felkészült tűzoltó sem tud segíteni technikai feltételek nélkül. Reméljük, hogy főként tűzoltógyakorlatok során fogják használni az autót, de bizton állíthatom, hogy nagy biztonságot nyújt majd a helyiek számára a jármű jelenléte – mondta.

Bedy Sándor plébános az utazók és a tűzoltók védőszentjének áldásával felszentelte a járművet, majd Pfiszterer Péter szavalt a résztvevőknek az ünnepség alkalmából. A kulcsokat az önkormányzat nevében Igó István adta át a tűzoltó egyesület elnökének, aki pohárköszöntőjében kiemelte, hogy a lelkes önkéntesek egyébként a már eddigi tűzoltóversenyeken elért sikereket szeretnék túlszárnyalni, jelenleg egy ausztriai megmérettetésre készülnek.

Schäffer László arra a legbüszkébb, hogy a legutóbbi tűzoltóolimpián a férficsapat arany, a női csapat pedig ezüst minősítést szerzett. A férfiak teljesítménye egyedülálló, hiszen jelenleg hazánkban nincs olyan tűzoltócsapat, amelynek arany minősítése lenne.

Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntőjében még több jó hírrel is szolgált az itt élők számára, ugyanis a település sikeresen pályázott négy középület napelemes energetikai korszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!