Közélet

2017.04.19. 06:53

Megélénkült az ingatlanpiac

Mázi Gáborral, a Duna House tatabányai irodájának vezetőjével a megyei ingatlanpiac helyzetéről és a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről (csok) beszélgettünk.

V. T.

– Jól tudom, hogy több mint 25 éve ingatlannal foglalkozik?
– Az idei a 28. megkezdett évem. Közvetítés, értékbecslés, bérbeadás, valamint saját tulajdonú ingatlanok forgalmazása a fő tevékenységünk.

– A Duna House tatabányai irodájának vezetőjeként hogyan látja a mai ingatlanpiacot?
– Egyértelműen pezsgés látszik a piacon. A lakások után még mindig kereslet mutatkozik, ezt tükrözik a megemelkedett eladási árak, valamint a megemelkedett bérleti árak is. A lakóházak iránt is növekedett a kereslet, és már az építési telkeket is keresik már a vevők.

– Mondana néhány példát?
– Dózsakertben egy kétszobás lakás 9-10 millió forint, Bánhidán egy átlagos 100 négyzetméteres családi ház körülbelül 20 millió forint, építési telek a Panoráma lakóparkban 7-8 millió forint.

– Mi a helyzet Tatán és Oroszlányban?
– A tatai árak mindig magasabbak voltak a tatabányainál, átlagban 20 százalékkal. Oroszlányban pedig 10-15 százalékkal olcsóbban juthatunk ingatlanokhoz.

– Van-e kereslet a környékbeli községekben ?
– Igen, egyértelmű növekedés mutatkozik ezen a piacon is. Vértesszőlős, Környe, Tarján igen kedvelt terület.

– Ha arra kérném, hogy ajánljon valami különlegességet az olvasóknak, mit emelne ki?
– A figyelmükbe ajánlom a tatabányai Gerecse Lakópark projektet. Hosszú idő után egy budapesti székhelyű cégcsoport megvásárolta a Kormányhivatal mögötti „Gödröt”, és összesen öt épülettömbben 125 új lakást, a –1. szinten teremgarázst, a felszínen szabadtéri parkolókat, valamint tárolókat és üzlethelyiségeket alakítanak ki három ütemben. Az átlagos vételár 300 ezer forint négyzetméterenként. Határozottan kijelenthetjük, hogy a város legkorszerűbb lakásai épülnek az adott projektben. Modern kialakítás, vasbeton teherhordó szerkezet, téglafalazatok, fokozott hő- és hangszigetelés, egyedi fogyasztásmérés lakásonként, házközponti fűtés (nem távfűtés), napelemes rendszer, négy darab lift stb.

– A családi ottonteremtési kedvezmény, a csok igénybe vehető?
– Természetesen. A 10 millió forintos lakástámogatás és a kedvezményes hitel is igénybe vehető. Számos lakás kifejezetten a csok feltételeinek teljesítésével lett tervezve és kerül kialakításra. Külön kiemelném, hogy a beruházó már leszerződött a finanszírozó Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és a Pannon Takarék Bank banki konzorciummal a projekt megvalósítására.

– Hogy áll most az építkezés?
– Ha rákattintanak a www.gerecselakopark.hu weblapra, akkor a webkamerán pontosan láthatják, hogy hol tart jelenleg a kivitelezés. A teremgarázs szintje lassan teljesen elkészül, továbbá ezzel párhuzamosan folyik az 1. ütem lakásainak építése is. A lakások felmenő szerkezetei már az 1. emeletnél járnak. A honlapon természetesen minden egyéb információt is megtalálnak a projektre vonatkozóan. A projekt 1. ütemének várható befejezése a 2017. év végére várható. A többi ütemet a jelenlegi tervek szerint várhatóan még 2017 folyamán elindítja a beruházó.

Gerecse Lakópark Projekt

promóció

2800 Tatabánya, Bárdos László utca 4.

www.gerecselakopark.hu, www.dh.hu

Beruházó: Siva Property Investment Kft. Generál kivitelező: Siva-Group Zrt.

Finanszírozó: Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és Pannon Takarék Bank banki konzorcium

Értékesítő: Duna House Tatabánya; tatai irodák kapcsolat: [email protected], [email protected], 34/309-509, 34/655-531

– Hogy áll az értékesítés, van-e valamilyen kedvezmény?
– Jól haladunk az előértékesítéssel, de hogy további kedvet csináljunk és erősítsük a vásárlási kedvet, egy húsvéti akció keretében most a készlet erejéig akár 1.000.000 forint kedvezményt is kaphatnak leendő vásárlóink.

– Ha kérdései lennének az érdeklődőknek, hová fordulhatnak?
– A Duna House-irodákban, valamint a projektirodánkban a helyszínen, a kormányhivatal mögött (2800 Tatabánya, Bárdos László utca 4.).

– Írásos kérdéseket hová lehet küldeni?
– Az alábbi internetes felületre: [email protected], [email protected].

www.gerecselakopark.hu, www.dh.hu

Beruházó: Siva Property Investment Kft. Generál kivitelező: Siva-Group Zrt.

Finanszírozó: Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és Pannon Takarék Bank banki konzorcium

Értékesítő: Duna House Tatabánya; tatai irodák kapcsolat: [email protected], [email protected], 34/309-509, 34/655-531 -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!