Közélet

2017.04.18. 12:29

Avartüzek pusztítottak a húsvéti hétvégén

Esztergom-Kertvárosban, Tatabányán, Oroszlányban, Ácson és Dorogon is szükség volt a tűzoltókra a hosszú hétvégén.

kemma.hu

Kétszáz négyzetméteren égett a nádas hétfő délután Esztergom-Kertvárosban, a sátorkői úton. A lángokat az esztergomi hivatásos tűzoltók oltották el, senkinek nem esett baja, tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Tatabányán, a Fatelepi úton, majd Mikoviny Sámuel utcában összesen tizenöt négyzetméteren égett a szemét hétfő délután. A tatabányai hivatásos tűzoltók a tüzet percek alatt eloltották, személyi sérülés nem történt.

Egy stégként használt fa épület tetőszerkezete füstölt vasárnap délután Oroszlányban, a Bokodi tónál. A város önkormányzati tűzoltói kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel megakadályozták a lángok továbbterjedését, senkinek nem esett baja.

Részben már learatott nádas égett Ács és Nagyszentjános között vasárnap délután. A mintegy húsz hektáron tomboló lángokat az ácsi önkormányzati és a komáromi hivatásos tűzoltók oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Két hektáron égett az aljnövényzet Dorognál, a Pataksor-Alsó utcánál, amit az esztergomi hivatásos tűzoltók oltottak el, senkinek nem esett baja.

Fenyvesben összehordott szemétkupac, autógumi és száz négyzetméteren szárazfű égett szombaton délelőtt az 1-es számú főúton, Ács közelében. Az ácsi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat.

Szemét gyulladt meg szombaton este Tatabányán a Mész utcában, majd a Tél utca és a Vörösmarty utca sarkánál lévő romos ház egyik helyiségében. A város hivatásos tűzoltói percek alatt a helyszínre értek és eloltották a lángokat. Az épületben senki sem tartózkodott, anyagi kár sem keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!