Közélet

2017.04.16. 14:59

Nyulat állítottak a folyton beszakadó tatai útszakaszra - Fotó!

A Magyar Közút kezelésébe tartozó főútvonal források miatt meg-megsüllyedő, be-beszakadó lezárt szakaszán télen karácsonyfát állítottak a gödörbe, most pedig, a húsvét jegyében egy hungarocell nyulat.

kemma.hu

Karácsonykor azt a tájékoztatást kapta a kemma.hu a Közúttól, hogy a Május 1. úton, a burkolat alól feltörő forrás kezelése nem tartozik társaságuk feladatkörébe, azonban a közvetlen balesetveszély megszüntetésére a feltört forrás vizét megoldásként a vízelvezető csatornarendszerbe vezették vissza, a burkolatot ideiglenesen helyreállították, a süllyedést az elmúlt években többször javították.

Úgy látszik, az ideiglegen megoldás valakinek nem tetszik, ugyanis a karácsonyi  akció után most a húsvétot apropójából hívta fel a figyelmet  a problémára valaki a sajátos installációval. A probléma egyébkéntm újkeletű, már 2015-ben is le kellett zárni az útszakaszt, ami aztán újra megsüllyedt.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Valaki úgy gondolta, a nyúllal hívja fel a figyelmet a problémára
[/caption]

A téli tájékoztatás szerint az útszakasz javítására, helyreállítására és a forrás kezelésére 2017. január elején terveztek tervezői tendert kiírni a Közútnál. A visszatérő forrásokkal egyébként már a Tatai Karsztvíz Operatív Biizottság is foglalkozik, intézkedési tervet is dolgozott ki az önkormányzat és a földtani-geofizikai intézet, a teljes mentesítés milliárdokat emészthet fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!