Közélet

2017.04.14. 12:26

Változások a vonatközlekedésben

A húsvéti hétvége miatt a MÁV módosított menetrenddel készül – figyeljen, ha nem akarja lekésni a vonatát!

kemma.hu

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. Április 13-án a pénteki, 14-én a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én a vasárnapi, 18-án a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Tavaly a húsvét ideje alatt csaknem 540 ezren váltottak jegyet, ami egy szokásos hétvégéhez képest 13 százalékkal több utazást jelent. Idén a tavaszi szünet április 13-tól 18-ig tart, főként annak kezdetekor sok diák utazik majd lakóhelyére, ezért csúcsforgalom várható a pályaudvarokon. 

A tavaszi szünet utolsó napján, kedden is sok utasra számít a vasúttársaság: ezen a napon a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb lehet.

A vasúttársaság azt javasolja utasainak, hogy az ünnepi időszakra érvényes menetjegyeiket lehetőség szerint elővételben váltsák meg. Bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu) található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!