Közélet

2017.04.15. 08:35

3+1 szuper tipp a húsvéti tojásfestéshez

Lepje meg a locsolókat különlegesen díszített tojásokkal!

kemma.hu

Aranyozott tojás

Hozzávalók:
Tojás, méhviasz, konzervdoboz, madártoll, papír zsebkendő, aranypor, szalagok, drót vagy horgolótű a szalag befűzéséhez
Elkészítés:
Ha szép fehér tojást sikerül beszereznünk, készíthetünk festék nélkül is hímest. A viaszba mártott madártollal megrajzolt motívumokat aranyporral megkenjük, és már kész is az aranyozott hímes tojás, amelyet az nlcafece.hu tanácsa szerint akár hagymahéjjal festve is elkészíthetünk.

Tojásdíszítés dekupázs technikával

Hozzávalók:
néhány kifújt vagy hungarocell tojás, dekupázs ragasztó, dekupázs lakk, néhány húsvéti, tavaszi apró mintás szalvéta, szatén szalag
Elkészítés:
A tojásokat kifújjuk, átöblítjük, majd míg megszárad, kiválasztjuk azt a szalvétát, amellyel ki akarjuk díszíteni. Ha többrétegű, csak a felsőt kell használni. Ezután kivágjuk a kívánt méretet, és egy ecsettel vékonyan felvisszük a tojásra ragasztót. Ha a tojást felszúrjuk egy gyurmába szúrt hurkapálcikára, jobban hozzáférünk.
Óvatosan rásimítjuk a szalvétát úgy, hogy a közepétől haladunk kifelé, így simább lesz. Ha a ragasztó megszáradt, bekenhetjük a lakkal. Ezt is lehet több rétegben, de itt is meg kell várni a száradást az egyes rétegek között.
Végül egy szaténszalagot kötünk rá (oda, ahol találkozott a szalvéta két vége), tanácsolja a Kreatív Központ.

Márványos tojás

Hozzávalók:
Üvegedény, pasztellkréta maradékok, zöldségreszelő, újságpapír, átlátszó lakkspray.
Elkészítés:
Reszeljük rá az újságpapírra a pasztellkrétát. Töltsük meg az üvegedényt forró vízzel. A reszelt kréta darabkáit dobjuk a forró vízbe. Amikor a kréta olvadni kezd, tegyük bele a tojást. Kanál segítségével forgassuk meg a vízben. A színes kréta elfolyó, márványos mintázatot hoz létre a tojás felszínén. Óvatosan emeljük ki, és tegyük félre, száradni. Miután megszáradt, fújjuk le átlátszó lakkal, tanácsolja az ajandekkatalogus.hu

Vintage hatású dekupázsolt tojás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!