Kék hírek, bulvár

2017.04.12. 15:52

Tatabányai kétszeres gyilkos: „A feleségem szoktatott rá a kokainra”

Meglepő fordulatot hozott N. N. tárgyalása a Tatabányai Törvényszéken: az édesanyját és annak férjét meggyilkoló férfi bevallotta: felesége szoktatta rá a kokainra és minden valószínűség szerint a nő csempészte a drogot az italába, mielőtt ultimátumot adott neki: elválik, ha nem öli meg az anyját.

kemma.hu

A Tatabányai Törvényszéken folytatódott annak a férfinak a pere, aki 2015 nyarán agyonlőtte édesanyját és annak férjét, majd tüzet nyitott a rendőrökre. A tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódó tárgyalást a család és a vádlott is rosszul viselte.

A férfi szervezetében alkohol és drog, egészen pontosan kokain nyomait is megtalálták a vizsgálatok során, azonban N. N. azt mondta korábban, hogy azt minden bizonnyal egy szórakozóhelyen csempészték az italába, miután stégjükről édesanyjáékhoz indult, hogy pontot tegyen a viszálykodás végére.

N. N. megtört a szünetben

A folyamatosan szipogó, szemét törölgető férfi a második szünetben, rokonai, szerettei szavára hallgatva megtört, és jelezte a Detrői Ferenc vezette tanácsnak, hogy beismerő vallomást szeretne tenni, „nem viszi el egyedül a balhét”. Ebben azt is megmagyarázta, hogyan került a kokain a szervezetébe.

- A feleségem szoktatott rá a kokainra - kezdte beszédét, majd elmondta, hogy neje hetente kétszer vásárolt 10 gramm kokaint, 130 ezer forint értékben, vagyis hetente 260 ezer forintot költöttek erre. Állítása szerint ő maga két-három havonta élt a kábítószerrel.

A stégen került a kokain a sörébe

A tragikus éjszaka előtt horgászstégjükön több doboz sört ivott, és egyik hozzátartozója látta is, hogy az asszony port tesz az egyikbe. A házkutatás során egyébként találtak is olyan alufóliát, amelyen kokainnyomok voltak. A férfi állítása szerint felesége alufóliában vagy zacskóban vásárolta a drogot mindig.

A férfi szerint vagyona megszerzése volt a nő célja, és a gyilkossággal akarta kivonni őt a forgalomból, illetve a kislánya láthatásának megvonásával megszerezni tetemes vagyonukat.

Mint elhangzott, a férfi és felesége olyan iratokat is elhelyezett a későbbi áldozatoknál, amelyek szállítmányozási cégük fiktív utaztatásaival kapcsolatosak, és amelyek terhelő bizonyítékok lehetnek.

Végzetes ultimátum

Korábbi vallomásában a férfi azt mondta, hogy pontot akart tenni a családi viszály végére, ezért indult el több doboz sör elfogyasztása után Tatabányára. És ezt a mozzanatot érintette leginkább új vallomása, amelyben azt állította, hogy a felesége azt mondta neki 11 óra körül: megy és megöli az édesanyját, vagy elválik tőle. Ő beült a kocsiba, elsírta magát, majd állítása szerint már csak foltokban emlékszik az éjszakára.

Nem hagyott esélyt édesanyjának és annak férjének

A szakértői vélemények szerint a férfi kóros elmezavarban nem szenved, véralkoholszintje a gyilkosságok, lövöldözés idején 1,33 ezrelék lehetett, a kokaint valamikor 22 és 5 óra között, éjszaka fogyaszthatta. A drog és az alkohol fokozhatta, okozhatta a feszültség robbanásszerű kitörését, amely pedig azt, hogy csak részletekre emlékezzen. A férfinek anyjával kettős volt a viszonya, a viszályok ellenére sem tudott nem foglalkozni vele.

A gyilkosságok hajnalban történtek, maroklőfegyverével előbb édesanyja férjével, majd az asszonnyal végzett N. N. Az életüket nem lehetett volna megmenteni a leggyorsabb orvosi beavatkozással sem.

A helyszínre két rendőrautó érkezett, a férfi tüzet nyitott a rendőrökre, majd a TEK-kel való négyórás tárgyalás után fegyverét letéve megadta magát. A tárgyaláson most azt mondta, nem a rendőrökre, csak a kocsijaikra célzott.

Konfliktusok a családban

A családon belül a viszonyok sokszor haragosak voltak, nem egy feljelentés is történt, a konfliktusok a família több tagja között is fennálltak. N. N. fiát édesanyjára és férjére bízta. A tanúk szerint ez jó hatással volt a gyerekre, bár ezt az apa nem ismerte el a bíróságon. A fiú három nappal a végzetes éjszaka előtt költözött haza. 

A férfi első tárgyalására múlt héten került sor. N. N.megbánást tanúsított, el is sírta magát a tágyalóteremben, saját maga által „megbocsáthatatlan bűnnek” minősítve tettét.

További részletek a 24 Óra csütörtöki számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!