Közélet

2017.04.12. 14:00

Szelíd motorosok – 5 tipp a biztonságos motorozásért

Talmácsi Gábor adott tippeket a biztonságos motorozás érdekében.

kemma.hu

A jó idővel a motoros szezon is beköszönt, és újra előkerülnek a kétkerekűek a garázsból. A biztonságos szezonkezdésre ad tippeket és tanácsokat Talmácsi Gábor.

Kezdjük a szezont egy alapos átvizsgálással - Mivel a motorunk hónapokig a garázsban pihent, lehetőleg vizsgáltassuk át, és készítsük fel a szezonra szakszerűen.

Tegyünk próbát – Teszteljük a fékek hatékonyságát, és ellenőrizzük a világítást, a gumik állapotát és a kormányt!

[caption id="" align="alignright" width="350"] Igazán hozzáértő személy, Talmácsi Gábor MotoGP világbajnok adott tippeket
[/caption]

Védjük a testünket – A megfelelő védőfelszerelés fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hiszen akár életmentő lehet. Az éles látás nélkülözhetetlen a megfelelő koncentrációhoz, így akinek szüksége van dioptriás szemüvegre, azok mindenképpen viseljék azt a sisak alatt, vagy használjanak kontaktlencsét.

Hozzuk vissza a gyakorlatot – A hosszú hónapok kihagyása után még egy tapasztaltabb motoros is kieshet a mindennapi gyakorlatból. Mivel a motorozás fizikailag sokkal jobban igénybe veszi a szervezetet, mint az autóvezetés, eleinte rövid, bemelegítő utakra érdemes csak indulni, és mikor már visszajöttek a reflexek, akkor nekivágni a hosszabbaknak.

Ápoljuk és védjük motorunkat – Nem csak a szezon kezdetekor, de az egész év során gondoskodjunk a motor állapotáról! 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!