Közélet

2017.04.10. 08:03

Szemétlerakó helyén madárles

A körbekerített fás területen madáretető kisházat építenek Banán.

N. T.

Egy a község határában lévő zöld területet eddig sokan illegális hulladéklerakóként használtak. Most magán kezdeményezésre, az önkormányzat erkölcsi támogatásával tisztul és újulhat meg egy közel fél hektáros terület. Sermesic Zoltán helyi lakos szívesen tölti szabadidejét a természetben és hobbija a fotózás.

A község vezetésétől 30 évre megkapta az említett területet, melyet már részben megtisztított a hulladékoktól. Itt szeretne egy olyan létesítményt létrehozni, mely a természetvédelmet szolgálja és a jövő nemzedékének az ilyen irányú oktatását biztosítaná. Az ötlet onnan származik, hogy szeretné felhívni a figyelmet a környezetvédelemre.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A fotón egy fenyőpinty látható, melyet a területen kapott lencsevégre
[/caption]

– A körbekerített fás területen szeretnék egy madáretető kisházat megépíteni, majd egy tanösvényt létrehozni benne, ahol az óvodások és iskolások megismerhetik a helyi élővilágot. Közel tizenhat madárfajt fotóztam eddig a területen, köztük, barátcinegét, fenyőpintyet, széncinegét, csuszkát, de héját is láttam vadászni – mondta Sermesic Zoltán.

Címkék#Bana

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!