Közélet

2017.04.07. 07:06

Megnyerték a fődíjat a kesztölci böllérek

Idén második alkalommal rendezték meg a szlovákiai Búcson a Böllérfesztivált, amin a Kesztölci Csontozók hódították el az 500 eurós fődíjat. Külön büszkeség számukra, hogy a legjobb töltött káposzta címet is ők zsebelhették be.

B. Cs.

Tavaly meghívott vendégként szerepeltek a testvértelepülés rendezvényén, idén győzni utaztak át a lelkes hentesek. A nemzetközi fesztiválon 23 csapat képviselte magát, akik a szomszédos országokból érkeztek. Korábbi cikkünkben nyertes receptjüket is megismerhetik.

Ahogy azt a zsűri elnöke beszédében kiemelte, az ételeken erősen érződött a tájjellegű fűszerezés. Több kategóriában hirdettek nyertest (dekoráció, sütemény, böllérpálinka, hurka, kolbász, káposztás ételek és egyéb). Az eredményhirdetésnél először a töltött káposzta nyertesét hirdették ki, amire nem is számítottak, így nagy volt az öröm. A hab a tortán pedig a fő szám, a legtöbb eladott portéka címe is az övék lett.

A fődíjat, az 500 eurót nem tartják meg a csapattagok. Hálájuk jeléül, hogy ennyien támogatták és bátorították őket a helyszínen és itthonról is, a községben működő valamelyik alapítványnak fogják adományozni.

Címkék#Kesztölc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!