Közélet

2017.04.04. 05:24

Gergő bácsi emlékére rendeztek focitornát a tatabányai iskolában

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Gergő Kupát a Kodály-iskolában, hogy így emlékezzenek Kalácska Gergőre, az intézmény fiatalon elhunyt tornatanárára.

K. D.

Farkas Veronika, az iskola igazgatója elmondta, hogy a 17 éve, tragikus körülmények között, Szlovéniában elhunyt Kalácska Gergőnek, vagy ahogy a gyerekek hívták, Gergő bácsinak szívügye volt a sport, azon belül is a foci. Ő volt az, aki a kézi- és a kosáredzések mellé ezt a sportot is felvette.

- A kupának óriási nevelő hatása van, hiszen a gyerekek már hetekkel a torna előtt készülni kezdenek, s a szülőkkel együtt taktikai megbeszéléseket, edzéseket tartanak - tette hozzá.

Az torna ötlete Törökné Takács Éva fejéből pattant ki, egy évvel Kalácska Gergő halála után. A kupán, ahogy minden évben, most is részt vettek Gergő szülei is.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A gyerekek hetek óta készültek a meccsekre
[/caption]

A 3-4. osztályosok megnyitója után vidám, jó hangulatban, zenére indult az idei Gergő Kupa. Az ünnepélyes megnyitón Farkas Veronika szólt a gyerekekhez. Ezután zenés bemelegítés következett, a kicsik nagy örömére.

A felső osztályosok a Jubileum Parkban játszottak, fiú- és már lánycsapatok is indulnak. Az alsóbb évfolyamosok az iskola udvarán mérték össze erejüket, vegyes csapatokat alkotva. A meccsek után a legjobb kapust, a legjobb játékost és a gólkirályt külön, évfolyamonként díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!