Közélet

2017.03.31. 15:10

A Kék Duna óvoda is várja az áruházi zsetonokat

Április négyig lehet szavazni, többek között a dunaalmási Kék Duna óvodát segítő pályázatra is a Tesco hipermarketekben.

Sz. A.

Április negyedikéig lehet még szavazni a különböző közösségi tervekre, ötletekre a Tesco áruházakban. A kiválasztott pályázatokra a vásárolók a fizetésnél kapott zsetonokkal lehet. A megvalósításhoz a nyertes 400 ezer forintos támogatást kap.

A tatai és a komáromi hipermarketben jelenleg a második helyen áll a Dunaalmás Barátainak Köre Egyesület által beadott terv, amellyel a helyi Kék Duna óvodának juttatnának új, játszótéri eszközöket. Az intézményben egyébként évről évre emelkedik a gyermeklétszám, a szomszéd településről is többen ide íratják szemük fényét.

Az új eszközök telepítése több szempontból is nagyon fontos, mert a gyermekek mozgáskoordinációját, kreativitását, erőnléti állapotát és ügyességét fejleszteni tudják, ráadásul mindezt a friss levegőn. Az óvodában nagyon fontos a játékba integrált tanulás, az egyik eszköz épp egy olyan alkalmatosság lenne, amely a kicsik egyensúlyérzékét is fejleszti.

A voksokat még a komáromi Gesztenyés ovi, valamint a Szőnyi Kulturális Egyesület várja. Előbbi napvitorlákat helyezne el az udvaron, utóbbi kreatív kézművestábort szervezne. A dunaalmásiak 2000 vokssal vannak lemaradva a komáromiak mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!