Közélet

2017.03.19. 06:10

Megalakult a Klapka György Duna Polgárőr Egyesület Komáromban

Rohonczi Tamás rendőr őrnagy elmondta, hogy fontos momentum a polgárőr egyesület megalakulása, hisz velük együtt válik teljessé a bűnüldözés palettája Komáromban.

kemma.hu

Immár Komáromban található Komárom-Esztergom megye legfiatalabb polgárőr egyesülete. A szombati napon, 03.18.-án 10 órakor 14-en jelent meg a Komáromi Rendőrkapitányságon, azzal a céllal, hogy megalakítsák a Klapka György Duna Polgárőr Egyesületet.

A rendezvényt személyes jelenlétével tisztelte meg házigazdaként a Komáromi Rendőrkapitányság képviseletében Rohonczi Tamás rendőr őrnagy Kun Csabának a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökének üdvözlő szavait és méltató gondolatait a levezető elnöknek megválasztott Sass László tolmácsolta, aki megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte az egybegyűlteket. Megállapította, hogy törvényi akadálya nincs az egyesületbe tömörülésnek.

A napirendi pontok elfogadását követően első lépésként megalapították a Klapka György Duna Polgárőr Egyesületet, majd részletesen megtárgyalták az alapszabályt és megválasztották az egyesület tisztségviselőit.

Elnöknek: Sass Lászlót, elnökségi tagoknak: Csernáczki Sándort (titkár) és Lukács Róbertet (gazdasági felelős) választották meg. Az egyesület megalakulásának különlegességét az adta, hogy a Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesület Komáromi Csoportja képezte a Klapka György Duna Polgárőr Egyesület alap állományát.

További sajátosság, két szekciót alakítottak, az egyik a vízi a másik a szárazföldi szekció. A vízi szekció vezetőjének Szakmári Imrét választották, míg a szárazföldi szekciót a mindenkori egyesületi elnök irányítja. Rohonczi Tamás rendőr őrnagy kifejtette mennyire időszerű és fontos momentum a polgárőr egyesület megalakulása, hisz velük együtt válik teljessé a bűnüldözés palettája Komáromban. A közgyűlés érdemi részét követően még hosszú kötetlen beszélgetés, a jövő tervezgetése zajlott. Zárásként Sass László elnök megköszönte Rohonczi Tamás rendőr őrnagynak, hogy az alakuló közgyűlésnek helyet biztosított a Komáromi Rendőrkapitányság.

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!