Kék hírek, bulvár

2017.03.16. 09:15

Életfogytot is kaphatnak a dorogi kábítószer-termesztők

Egy családi ház pincéjében alakították ki az ültetvényt, amelyben 127 tő indiai kannabisz kendert neveltek. A drogot el akarták adni.

kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat két férfivel szemben, akik egy dorogi családi ház pincéjében kenderültetvényt hoztak létre. Tettük öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.


 
Dr. Reszl Ildikó főügyész a kemma.hu-nak elmondta: a férfiak elhatározták, hogy pénzszerzés céljából az egyikük tulajdonában lévő családi ház pincéjében nagy mennyiségben indiai kannabisz kendert termesztenek, majd a kábítószert eladják.

Ennek megfelelően átalakították a pincét, ventilátorokat, izzókat, továbbá a termesztéshez szükséges eszközöket szereztek be, majd a kendernövények gondozását közösen végezték.

A rendőrök tavaly áprilisban, a ház előtt intézkedni akartak a férfiakkal szemben, ők azonban elfutottak a helyszínről, de végül elfogták őket. A rendőrség házkutatás során megtalálta az ültetvényt.
A férfiak által forgalomba hozatal céljából termesztett 127 tő indiai kannabisz kender növény meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!