Kultúra

2017.03.14. 11:12

Dittrich Mária alkotásaiból nyílt kiállítás a dadi iskolában

Áldás, békesség! – így köszöntötték a református általános iskola diákjai Dittrich Márta oroszlányi festőművészt, akinek munkáiból kiállítás nyílt az intézményben.

W. Zs.

<extrayAz aulában megtartott rendezvényen a festőnő barátai, a művészete iránt érdeklődők, és volt mestere, Zámbó Kornél is tiszteletét tette.
Bogyóné Handzsuk Szi­dónia intézményvezető köszöntőjében elmondta, a sorban ez már a harmadik kiállítás, aminek otthont ad az intézmény.

Prokopp Péter, a szendi templom oltárképfestője, valamint Rochlitz György tatabányai festőművész is letette már névjegyét az iskolában.
Nagy örömmel pártfogolja az elképzelést Szücs Attiláné polgármester is. Szerinte a művészet – legyen szó festészetről, szobrászatról, táncról, zenéről vagy bármilyen más művészeti ágról – ily módon sokkal kézzelfoghatóbbá válhat a mai gyermekek számára.

– Fontos látni, hogy a művészet egy testközeli dolog. Jó példa ez arra, hogy nem pusztán tárlatvezetéssel egybekötött múzeumi látogatás során csodálhatóak meg a művészeti értékek, hanem itt, az iskolában is. Jó érezni, látni, milyen harmónia tükröződik például ebben a csendéletben, milyen szép ez a pipacs! – mutatott Szücs Attiláné a közeli falra felfüggesztett képre.

Dittrich Mária 22 festménnyel „érkezett”, amelyek között vannak tájképek és csendéletek.
– Számomra a festészet szent, olyan élettartam, amelyben nincs, nem lehet alku, és ha nem alkuszom, a lelkem megtöltődik békességgel, szeretettel. Ezért ajánlom képeimet azoknak, akik vágynak a lélek nyugalma után – mondta Dittrich Mária a megnyitón.

Címkék#Dad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!