Sport

2017.03.08. 13:10

Kizárták a Tatabányát az NB III.-ból

Kizárta az NB III.-as bajnokságból a Tatabányát a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága. A csapat eddig lejátszott mérkőzéseinek eredményét törli.

kemma.hu/MTI

A Tatabányának az elmúlt hét végén a Sárvár elleni találkozója is elmaradt, miután nem léphettek be a Grosics Gyula Stadionba. Ez sorozatban a harmadik ilyen meccsük volt (Győrben öt játékossal jelentek meg, a gyirmótiak ellen egy, sérült játékosuk volt), így az MLSZ versenybizottsága kizárta a Tatabányát az NB III Nyugati csoportjának küzdelmeiből.

Az eddig lejátszott mérkőzésein elért eredményeit pedig a bajnokságban résztvevő valamennyi sportszervezetnél törli, míg a kizárt csapatot a tabella utolsó helyére sorolja.

A Bányásznál a közelmúltban jelent meg egy új edző, miután télen, a kilátástalan helyzet miatt a szakmai stáb is szerződést bontott a klubbal, az első edzés azonban játékosok híján elmaradt.

A nagy múltú klubot 1910-ben alapították, kétszer ezüst-, négyszer bronzérmes volt az élvonalban, ahol legutóbb a 2007/08-as szezonban szerepelt. A Magyar Kupában háromszor jutott döntőbe, de ott mindannyiszor kikapott. A 80-as években négyszer szerepelt az UEFA Kupában, ahol bár mindig az első körben búcsúzott, de 1981-ben a Real Madridot, 1988-ban pedig a VfB Stuttgartot is legyőzte 2-1-re hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!