Sport

2017.03.06. 11:36

A színészválogatott ellen is pályára léptek

Kilencvenéves éves fennállását ünnepli az Ácsi Sport Club. Ennek fényében gyűltek össze a korábbi és mostani sportvezetők, sportolók és sportbarátok, akik előadást és történeteket hallgattak meg a közel száz éves egyesületről.

N. T.

Első állomásához érkezett az idén 90 éves fennállását ünneplő Ácsi Kinizsi SC. A megalapítás jeles évfordulója egy előadással indult, melyen Márkus Béla, az Ácsi Kinizsi SC jelenlegi elnöke köszöntötte a jelenlévőket és felkérte, Szűcs Béla Albertet - aki korábban a 70 éves jubileum alkalmával könyvet is megjelentett a sportkörről, - hogy meséljen az elmúlt csaknem száz évről.

 

A rendezvényen részt vett Csuka László alpolgármester, a város több jelenlegi és volt vezetője és képviselője, korábbi és mostani sportvezetők, sportolók és sportbarátok is. 1927. február 27-én kezdődött minden, amikor az akkori Pokker-féle vendéglő külön helységében, 51 taggal és Persik István elnök megválasztásával megalapította az Ácsi Sport Clubbot.

A tagok akkor a zöld-fehér színt választották, melyet a mai napig visel az egyesület. Az újonnan alakult club öt szakosztállyal kezdte meg működését: Football, Kerékpár, Atlétika, Közművelődési és Turisztikai alosztállyal. – A klub fejlődésének és fennmaradásának záloga a lelkes, segítőkész és tenni vágyó ácsi lakosok összefogásának köszönhető – mondta el Szűcs Béla Albert az előadásában. Hozzátette: az Ácsi Kinizsi SC szakosztályai mindig fontos és meghatározó szerepet töltöttek be a megye és sokszor az ország életében. – Az Ácsi Kinizsi SC élt, él és fog élni – emelte ki Szűcs Béla Albert.

1974-ben az akkori Magyar Színészválogatott is ellátogatott Ácsra, ahol többek között Aradszky László, Bujtor István, Gálvölgyi János, Garas Dezső, Juhász Jácint, Koós János és Zenthe Ferenc is ott volt a játékosok között, akik az Ácsi Öregfiúk csapatával mérkőztek meg. A sportszerű küzdelmet a helyiek nyerték meg 2:1 arányban. Az eseményre mintegy háromezer ember volt kíváncsi azon a kellemes és szép napon – emlékezett vissza Szűcs Béla Albert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!