Kék hírek, bulvár

2017.03.04. 13:47

Négy tűzzel birkóztak meg az oroszlányi tűzoltók péntek este

Előbb a Svandovszki-dűlőben, majd az Alkotmány úton, végül kétszer a Galambos-dűlőben volt szükség a lánglovagokra.

kemma.hu

Pénteken este akadt dolga bőven az oroszlányi tűzoltóknak a külterületeken. Először a Svandovszki dűlőben oltottak tüzet, ahol ötszáz négyzetméteren égett a fű és a lángok egy házat, valamint autókat veszélyeztettek.

Az oltás után egy Alkotmány út végi tarlótűzhöz kérték az önkormányzati tűzoltók segítségét. Még nem is végeztek ott az oltással, amikor jött a jelzés, hogy a Galambos dűlőben, azaz az erőműi tóparti kertek Borbála felé eső részén lángol egy hektárnyi avaros, szemetes terület. Oda is két autóval vonultak.

A munka után épp csak visszaértek bázisukra, amikor jött a riasztás, hogy az előző Galambos dűlői eset helyszínén újra nagy kiterjedésű avartűz támadt, amely már a hétvégi házakat is veszélyeztette. Kiérkezve látták, hogy kb. két hektáron száraz fű, avar, nádas és az erdő aljnövényzete ég. Az oroszlányiak a tatabányai tűzoltók segítségét kérték.

A nagy szél miatt gyorsan terjedt a tűz, amit végül az oroszlányi és tatabányai tűzoltók három vízsugárral és kézi szerszámokkal eloltottak. A leégett terület nagysága négy hektár volt, számolt be az oroszlanyimedia.hu.

A tavaszi tarlótüzek most vélhetően azért gyakoriak, mert a nagy téli hidegben elfagyott az aljnövényzet gyökérzete és ezzel hatalmas száraz füves, gazos területek keletkeztek.

Címkék#oroszlány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!