Gazdaság

2017.03.01. 16:04

Tovább ápolná a németországi kapcsolatait Nyergesújfalu

Partnertelepülési kapcsolatot alakítanának a Duna túlsó partján lévő Muzslával is.

F. K.

Sexer Anita, a polgármesteri hivatal közigazgatási és szervezési osztályának munkatársa készítette, Mihelik Magdolna polgármester terjesztette elő az önkormányzati képviselő-testület legutóbbi ülésén a város nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő idei programtervezetét.

<hirdtes>

Az elképzelések között természetesen kiemelt figyelmet kapott a két németországi partnertelepülés, Karlsdorf-Neuthard és Neu Wulmstorf. A távoli barátokkal fennálló kapcsolatok 25. évfordulójáról az elmúlt évben méltó módon megemlékeztek a felek, ebben az esztendőben nagyobb létszámú delegáció utazásáról, fogadásáról nem kellett dönteni.

A tervek szerint augusztusban három-négy vendég érkezik Karlsdorf-Neuthardból pár napra a legnagyobb nyári városi rendezvényre, a Völgyválaszra. A viszontlátogatások még a szervezés szakaszában tartanak. Ez utóbbi helyzetjelentés igaz a neu-wulmstorfi barátok esetében is. A Völgyválaszra onnan szintén három-négy vendéget várnak, egy júniusi ifjúsági tűzoltótáborba hat német felnőtt érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!