Közélet

2017.02.27. 06:20

A gyógynövények is ébredeznek Kesztölcön

A pálos gyógynövénykert meglátogatása után szülők és gyerekek együtt piknikeztek.

B. Cs.

Szombat reggel 10 órára a kesztölci óvodásokat és szüleiket egy tavaszváró sétára invitálták a Virágzó Kesztölcért Egyesület tagjai. Bár verőfényes napsütés fogadta a túrázókat, az időjárás mégis kissé csípős volt.

Babakocsit toló fiatal anyuka, lábbal kismotort hajtó ovis, apuka nyakában nézelődő csöppség, vidáman szaladgáló nagyobbak. Mind örömmel fedezték fel az ébredező természet szépségét Kesztölcön.

Útjuk során megnézték, hogyan vészelte át a telet az ősszel újratelepített Pálos Gyógynövénykert. Itt Nyírő András, a túra egyik szervezője elmondta, hogy úgy gondolták, a virágzó borkultúra mellett érdemes lenne gyógynövényeket is telepíteni, amit az itteni gasztronómia alapanyagaként is tudnának használni. Így alakult meg a kert, ahol levendula, kakukkfű, rozmaring is megtalálható. Folytatva ezzel a pálos hagyományokat, hiszen a pálos rend a közeli Klastrompusztán alapította meg első kolostorát.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Volt, aki sétabotban, de akadt, aki a kismotorjában bízott (Fotó: Nyírő András)
[/caption]

Az út egy közös piknikkel zárult, amit a résztvevők jóízűen fogyasztottak el a csodás panorámában gyönyörködve.

Címkék#Kesztölc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!