Közélet

2017.02.25. 16:29

Tatabányai gimnazistáknak köszönhető Sziámiék dalfeldolgozó versenye

A Fel! Dolgozás! Szeretni még középiskolásoknak szánt pályázat ötletét az adta, hogy az Árpád diákjai meglepetésként egy szál kísérettel adták elő a Müller Péter Sziámi AndFriendsnek kedvenc dalukat. Példájukat már más iskolákból is követték.

kemma.hu

„Jó volna szeretni még, bár nem tudjuk, hogy szeretni mért jó…” – így szól a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egyik kedvenc dala, amellyel az Árpád gimnázium diákjai is meglepték az együttest a közelmúltban, majd a produkcióról készült videót is elküldték nekik. Innen is jött a Fel! Dolgozás! Szeretni még pályázat ötlete, ráadásul két fővárosi iskolából is érkezett hasonló felvétel.

- Ezért elhatároztuk, hogy erre a dalra országos középiskolai feldolgozásversenyt hirdetünk. Várjuk a Szeretni még című szám bármilyen formában történő, videóra rögzített feldolgozását! Nincsenek műfaji megkötések. A videó például tartalmazhatja a Szeretni még kórusváltozatát, egy szál gitáros, ritmushangszeres vagy billentyűs kísérettel előadott verzióját, rock- vagy akusztikus zenekari, opera- vagy bármilyen egyedi változatot. A szövegnek viszont az eredeti énekdallammal kell elhangoznia - adta hírül az Andfriends, hozzátéve, hogy a kotta és az akkord letölthető a honlapjukról.

A jelentkezés egyetlen feltétele, hogy középiskolás korú (14-19 éves) diákok adják elő a dalt magyar nyelven. A határon túl élők jelentkezését is szívesen és azonos feltételekkel várják. A videókat („nem listázott”-ként) kell feltölteni a youtube-ra, majd a linket elküldeni az  [email protected] címre, SZERETNI MÉG tárggyal, április 30.

A legjobban sikerült feldolgozásokat értékes díjakat érdemelnek ki, többek között hagnszereket, fesztiválbérleteket, egy kétnapos osztálykirándulás költségeinek fedezését, egyéves állandó belépő a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertjeire, stúdiófelvétel és lyric videóklip elkészítését és közzétételét, valamint fellépési lehetőség a Müller Péter Sziámi AndFriends Sziget Fesztivált záró koncertjén.

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar tagjaiból, illetve szakmai résztvevőkből álló zsűri (Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Varga Orsolya, Roszik Hella, Winterverber Csaba, Angler Ákos), valamint Bérczesi Róbert (Hiperkarma), a dalban éneklő (és fütyülő) Baka Rebeka, Gerendai Károly (Sziget), Lobenwein Norbert (VOLT), Tóth Csaba (Roland East Europe Kft.) értékeli a produkciókat. Kakukktojás különdíjban részesítjük a korosztályon kívül eső (idősebb vagy fiatalabb) pályázóktól érkező munkák legkiválóbbját.

Az eredményhirdetés és a díjátadó a Müller Péter Sziámi AndFriends
május 12-i budapesti koncertjén a Dürer Kertben  lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!