Közélet

2017.02.21. 12:35

A Parlamentbe látogattak a megyei értékeket ismerő diákok

A megyei önkormányzat által szervezett „Megismerem - Megszeretem - Megőrzöm” vetélkedőn induló iskolás csapatok hétfőn parlamenti látogatáson vettek részt megyei országgyűlési képviselők jóvoltából.

kemma.hu

A vetélkedőn részt vevő csapatok, több mint száz diák és felkészítő tanáraik a döntő alkalmával meghívást kaptak az Országházba, ahol Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint a megyei országgyűlési képviselők, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Bencsik János és dr. Völner Pál fogadták őket, és kísérték őket körbe.

A csaknem ötven perces parlamenti séta alkalmával a gyerekek idegenvezető segítségével tekinthették meg az épület díszlépcsőjét, kupolacsarnokát, felsőházi üléstermét, megismerkedhettek továbbá az Országház történetével, építészetével és a benne található műalkotásokkal is.

A helyszínen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke ismét gratulált a vetélkedőn elért szép eredményeikhez, és örömét fejezte ki, hogy minden résztvevő csapat elfogadta a meghívást. A verseny fővédnöke, Dr. Völner Pál elmondta, reméli, a gyerekek továbbra is foglalkoznak majd az értékekkel és az értékgyűjtéssel, a döntőben magukévá tett tudást pedig hasznosítják majd. 

Czunyiné Dr. Bertalan Judit ezután a megye és az Országház építészeti kapcsolódási pontjaira hívta fel a gyerekek figyelmét, Bencsik János pedig az érték- és hagyományőrzés fontosságával kapcsolatosan osztotta meg gondolatait a diákokkal. Valamennyi résztvevőnek nagy élmény volt a látogatás, amely csakúgy mint a vetélkedő, egyaránt szólt az ismeretterjesztésről és a szórakozásról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!