Sport

2017.02.20. 11:30

A sípmesterek már felkészültek a szezonra

A megyei labdarúgó-játékvezetők a tatai edzőtáborban fizikai és elméleti felmérésen is részt vett a tatai edzőtáborban.

Vá. T.

A megyében tevékenykedő labdarúgó-játékvezetők tavaszi felkészítését tartották a hét végén a tatai edzőtáborban. Az eseményen jelen volt Kassai Viktor, a nemzetközi hírű tatabányai játékvezető is.
– A megyei játékvezetői bizottság félévente megszervezi a felkészítést, melynek célja, hogy meggyőződhessünk a játékvezetők elméleti és fizikai felkészítéséről. Ez a „belépő” ahhoz, hogy mérkőzéseket vezethessenek – fogalmazott a kemma.hu-nak.

A mintegy 90 sípmester és asszisztens, valamint a januárban indult játékvezető-képzés hallgatói délelőtt elméleti tesztet töltöttek ki, a 25 kérdésből legalább 20-ra helyes választ kellett adniuk. Ezen kívül fizikai felmérés is szerepelt a napirenden: meghatározott távot kellett adott idő alatt lefutniuk. Mint megtudtuk, aki megbukik, vagy bármilyen okból nincs jelen a felkészítésen, pótvizsgára is lehetősége nyílik.

Bajkai János az MLSZ Játékvezetői Bizottságának képviseletében volt jelen a felkészítésen.
– Azt tapasztalom, hogy minden az MLSZ előírásainak megfelelően zajlott és zajlik – magyarázta. A szakember arra is kitért: nagy szükség van a már tevékenykedő és jól felkészített sípmesterek mellett az újakra is, hiszen játékvezetők nélkül nem létezhet a futball sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!