Közélet

2017.02.18. 13:59

Pápai Joci: Nagyon sok szeretetet kapunk

Szombat este újra drukkolhatunk Pápai Jocinak, ugyanis a tatai énekes is megméreti magát van az Eurovíziós Dalfesztivál fináléjában.

Zsíros K.

Pápai Joci Origo című száma, amelyről korábban úgy nyilatkozott nekünk, hogy karrierjének legfontosabb szerzeménye, A Dal legutóbbi elődöntőjén is sikert aratott. A zsűri véleménye pedig továbbra is elismerő. Both Miklós zsűritag persze továbbra is változtatást javasolt a produkció vizuális részében. A tatai énekes a kemma.hu-nak elárulta, megfogadták az építő jellegű kritikát.

– A háttérhez eddig nem volt közöm, most már lesz, ugyanis egyeztettük az elképzeléseinket az illetékesekkel, úgyhogy a nézők számíthatnak némi módosításra ezúttal is, már ami a látványt illeti – mondta Pápai Joci, aki a döntő előtt mesélt az érzéseiről is.

– Nagyon izgatottak vagyunk. Persze eddig is azok voltunk, de most már minden a tetőfokára állt, úgyhogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ott tudjunk lenni a legjobbak között. Nem merjük elhinni azt, hogy megnyerhetjük, mert nem szeretnénk csalódni, de ilyenkor már az emberi mohóság is fel-felüti a fejét – árulta el a 24 Óra olvasóinak. Hozzátette azt is, hogy bár nagyon szeretné megnyerni ezt a versenyt, neki tényleg mindig az a célja, hogy lépésenként haladjon előre. Most a következő cél az, hogy az Origo a legjobb négy közé jusson.

Modern világzene

A daláról legutóbb azt mondta, igazi modern világzene, amelyben több stílus is keveredik. Ettől különleges. 

– Az Origo éppen azért újítás, mert mindenféle stílus megtalálható benne. Biztosan sokaknak nem tetszik a rap rész, de abban is biztos vagyok, hogy több ezer ember pedig éppen azért szereti, mert benne van. Ez megközelítés és ízlés kérdése. A rap résznek egyébként fontos mondanivalója van, ott térek ki az életemre, ezért számomra nem kérdés, hogy ez a stílus benne marad, vagy sem – árulta el a tatai énekes, aki azért bízik abban, hogy sokan elfogadják ezt és nem hiába, illetve nem véletlenül van ott az Origo a döntőben.

Nagyon sok szeretetet kaptak

– Nagyon sok szeretetet kapunk. Túlzás nélkül mondhatom, hogy olyan áttörés ez az én karrieremben, hogy hozzá nem fogható semmi. Ez egy tiszta dolog és ettől vagyok a legboldogabb – vallotta be. Emellett kiemelte, hogy nem megosztott az a szeretet, amelyet kap, hanem egyöntetű és ez még inkább jó érzésekkel tölti el őt.
Kíváncsiak voltunk arra is, hogy amikor az Origót A Dal című műsorba benevezték, gondolt-e arra, hogy a szerzeménye idáig menetel sikerrel a válogatókon.

– Nem tudom, milyen reális esélyei voltak ennek. Az az igazság, hogy én nagyon bíztam a dalomban, és hittem benne, hogy az emberek is átérzik azt, amit én.

Nem a verseny megnyerséért írta a dalt

Az énekes továbbra is hangsúlyozza, hogy a zenéjével az elsődleges szempont nem a versenyben való részvétel, vagy a verseny megnyerése volt, hanem hogy bejusson az emberek otthonába és ezáltal a szívükbe.
– Nekem ez az egész a zene szeretetéről szól – mondta. Az énekes a produkció kapcsán pedig arra próbál figyelni, hogy az izgalom, amely adásról adásra egyre nagyobb lesz, ne váljon görcsössé, hanem még inkább a produkció javára váljon. A még nagyobb feszültség, még nagyobb katarzist szül, ezeket a dolgokat szeretné a színpadon átélni és átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!